Fiskergade

Gade længde: ca. 190 meter
Gade bredde: 3-5 meter
Gade areal: ca. 615 m²
Antal gadelamper: 8 stk.
Afstand mellem mast: ca. 15-22 meter
Belægning: Brolagt/flisebelagt

Vis stort kort

Klik her for at se et forslag til gaden
Fiskergade set fra Smedegade mod Kræmmergade
Fiskergade set fra Storegade
Fiskergade set fra Kræmmergade mod Smedegade

Fiskergade
Den lille brostensbelagte gade snor sig i en bue fra den gamle Lohses Boghandel i Storegade til Kræmmergade. På denne del af gaden er der på den højre side fra Storegade foretaget modernisering af bygningerne før den store parkeringsplads, der støder op til gårdarealet i Den Kampmannske Gård. Bygningerne er i op til 2 ½ etage. Parkeringspladsen er mod Fiskergade afgrænset af en høj mur.

Der er udarbejdet lokalplanforslag for en randbebyggelse af parkeringspladsen. Den venstre side af gaden består af huse i 2 plan og et enkelt i 2 ½ plan. I nr. 5 er der tale om et gammelt byhus i èn etage. Flere af husene på denne side er restaurerede de seneste år. En restaurering af de sidste 2-3 huse i gaden vil løfte denne til et meget fint niveau.

Gaden fortsætter på den anden side Kræmmergade til Smedegade. På denne sidste del er der næsten ikke tale om en gade, men snarere en afgrænsning med en række huse, der ligger op til parkeringspladsen på Murtfeldts Plads.

I første række foreslås en beplantning med bøgehække ind mod parkeringspladsen. Desuden en udskiftning af flisebelægningen til en brostensbelægning. Kombinationen med hække og belægning vil give lidt mere karakter af en gade og en bedre overgang til den anden del af Fiskergade.

Parkeringspladsen kan med fordel ændres til grøn plads og med et underjordisk parkeringsanlæg i stedet.