Nørregade

Gade længde: ca. 325 meter
Gade bredde: 6-8 meter
Gade areal: ca. 2500 m²
Antal gadelamper: 15 stk.
Afstand mellem mast: ca. 20 meter
Belægning: Maskinsten

Vis stort kort

Nørregade set fra midten mod Østervold
Nørregade set fra Spigerborgade mod Vestergade
Nørregade set fra midten mod Vestergade

Nørregade
Her har vi et af byens lange gadeforløb - fra Storegade til Vestergade. Ved indgangen til Storegade ligger der en stor pudset bygning, der oprindeligt var hotel, men nu anvendes som politistation. På modsatte side er der en lille plads med skulpturen "Kalv", udført af Nikolaus Wehding.

Ellers er gaden præget af rigtig mange 1-1 ½-plans huse. Mange af disse er moderniseret/ nyopført lidt hårdhændet ved en større samlet renovering for en del år siden. Mod Vestergade afsluttes gaden af den pæne, gamle apotekerbygning, og på modsatte side er den sidste ejendom i 2011 blevet ført tilbage til sit oprindelige udseende. På den side er der en lille plads, som vi anbefaler en omlægning af. Her placeres et kunstværk.

Der er gennem årene foretaget en række nedrivninger af huse i gaden. Dette har bl.a. ført til, at der er frit kig til den smukke gule bygning Junie Auguste Hansens Stiftelse. Ved Spigerborgade er det blevet til en mindre parkeringsplads. Et ungdomsboligbyggeri har afløst en af de rigtig gamle bebyggelser i gaden og har samtidig givet adgang til parkeringsanlægget Fogtmanns Plads, der støder op til bagsiden af gågadedelen af Vestergade.